Rinkēvičs noraida ideju veidot birokrātijas mazināšanas centruPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 17:45
  • NRA
  • 6

Rinkēvičs noraida ideju veidot birokrātijas mazināšanas centru

Rinkēviča viedoklis par birokrātijas mazināšanu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piektdien noslēdzošajā Valsts konkurētspējas forumā noraidīja ideju par birokrātijas mazināšanas centra izveidi. Viņš uzsvēra, ka lielie plāni birokrātijas samazināšanai līdz šim nav devuši gaidītos rezultātus, un šādu pieeju turpināšana var radīt papildu sarežģījumus.

Mēģinājumi samazināt birokrātiju

Rinkēvičs norādīja, ka līdz šim veiktie pasākumi, kas bija vērsti uz birokrātijas mazināšanu, nav izrādījušies efektīvi. Viņš aicināja valdību pievērst lielāku uzmanību esošo normatīvo aktu reformēšanai un vienkāršošanai, nevis tikai meklēt jaunus struktūrvienību risinājumus.

Aicinājums uz praktiskiem risinājumiem

Valsts prezidents norādīja, ka ir svarīgi ne tikai samazināt administratīvo slogu, bet sākt domāt par konkrētiem, praktiskiem risinājumiem, kas varētu uzlabot uzņēmējdarbības vidi un iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Viņš aicināja uz sadarbību starp valsts iestādēm, uzņēmējiem un sabiedrību, lai kopīgi strādātu pie uzlabojumiem.

Nākotnes perspektīvas

Edgars Rinkēvičs pauda optimismu attiecībā uz nākotni, tomēr uzsvēra, ka iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka jāsaglabā pragmatiska pieeja birokrātijas samazināšanai. Viņš aicināja ieklausīties dažādu jomu ekspertos un meklēt inovatīvus risinājumus, lai kopā varētu veidot efektīvāku un konkurētspējīgāku valsti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas