Rosina sākt kriminālvajāšanu pret policistu un četriem motociklistiemKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 28. septembris 15:43
  • VS
  • 6

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret policistu un četriem motociklistiem

Iekšējās drošības biroja rīcība

Iekšējās drošības birojs (IDB) šomēnes ir rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu un četriem motociklistiem. Šī situācija ir izcēlusi bažas par korupciju un policijas spēju rīkoties taisnīgi un likumīgi.

Notikumu gaita

Saskaņā ar IDB sniegto informāciju, policists, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā, apturēja motociklistus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Tomēr, neizprotot katra motocikla faktisko ātrumu, policists maldināja motociklistus par soda piemērošanu. Šādā veidā tika izspiegta kukuļošana.

Kukuļošanas detaļas

Pārmetumi policistam ir nopietni, jo tiek norādīts, ka viņš ir pieņēmis 2500 eiro kukuli no trim motociklistiem, lai viņi netiktu sodīti saskaņā ar likumu. Ceturtā motociklista loma arī ir izmeklēšanas centrā - viņš esot atbalstījis kukuļdošanu personu grupā.

Likuma aktualizēšana

Policistam ir piemērots apcietinājums kā drošības līdzeklis, un kriminālvajāšana tiek rosināta par Krimināllikuma 320.panta ceturtajā daļā paredzēto noziegumu - kukuļa izspiešanu un pieņemšanu. Pret trim motociklistiem paredzēta kriminālvajāšana saskaņā ar Krimināllikuma 323.panta otro daļu par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Korupcijas fakti un statistika

Šī lieta ir daļa no plašākas problēmas, kas saistīta ar korupciju valsts struktūrās. IDB šā gada pirmajos astoņos mēnešos ir uzsācis 31 kriminālprocesu par 59 noziedzīgiem nodarījumiem, no kuriem 30 kriminālprocesi ir nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret 54 personām. No šīm personām 34 ir Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātie, kas vēlreiz liecina par nepieciešamību pēc stingrākas uzraudzības un caurskatāmības valsts institūcijās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas