• 2024. gada 19. augusts 09:48
  • TV3
  • 9

"Sadales tīkls" iesaistās īpaši aizsargājamā lauku piekūna populācijas saglabāšanā

“Sadales tīkls” un ornitologu sadarbība

AS “Sadales tīkls” ir pieņēmusi vērā ornitologu aicinājumu un ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību (LOB). Šī līguma mērķis ir veicināt īpaši aizsargājamā lauku piekūna (Falco tinnunculus) populācijas atjaunošanu Latvijā.

Lauku piekūna nozīme Latvijas ekosistēmā

Lauku piekūns ir unikāls putns, kas ir svarīga daļa no Latvijas bioloģiskās daudzveidības. Tā dzīves vide ir lauku apvidi, kur tas palīdz uzturēt ekoloģisko līdzsvaru, kontrolējot mazo zīdītāju un kukaiņu populācijas. Diemžēl, izmaiņas lauksaimniecības prakses un videi nevēlamu faktoru ietekmē šī suga ir pieredzējusi ievērojamu populācijas samazinājumu.

Projekta īstenošanas plāni

Izstrādājot šo projekta iniciatīvu, “Sadales tīkls” apņemas sniegt atbalstu lauku piekūnu dzīvesvietu saglabāšanai un uzlabošanai. Sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību tiks veikta lauku piekūnu monitoringa programmas izstrāde, kas palīdzēs izprast putnu populācijas dinamiku un nepieciešamās aizsardzības pasākumus.

Ieguvumi vietējai kopienai

Šī projekta īstenošana ne vien palīdzēs aizsargāt lauku piekūnu, bet arī uzlabos vietējās ekosistēmas stabilitāti. “Sadales tīkls” cer, ka šī iniciatīva kalpos par piemēru korporatīvai sociālai atbildībai un iedvesmos citas organizācijas iesaistīties dabas aizsardzībā.

Noslēgumā

“Sadales tīkls” apņēmība saglabāt lauku piekūnu ne tikai veicina bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, bet arī atspoguļo uzņēmuma Ilgtspējīgas attīstības mērķus. Šī sadarbība ir solis uz priekšu, lai nodrošinātu, ka nākamajām paaudzēm ir iespēja novērot un izjust Latvijas unikālās dabas skaistumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas