Steļmaha lieta: treneris atzinis vainu seksuālajos noziegumos un sodīts ar sabiedrisko darbuBasketbols
Foto un virsraksts: Delfi

Steļmaha lieta: treneris atzinis vainu seksuālajos noziegumos un sodīts ar sabiedrisko darbu

Treneris Andris Steļmahs atzīst vainu

Basketbola treneris Andris Steļmahs ir atzinis savu vainu seksuāla rakstura noziegumos, kas saistīti ar attiecībām ar nepilngadīgo audzēkni. Šis atzīšanās solis ir būtisks notikums šajā lietā, jo tas liecina par trenera apzināšanos par nopietnību un sekām, kas saistītas ar viņa rīcību.

Tiesa nosaka sodu

Rīgas rajona tiesa pirmdien, balstoties uz pierādījumiem un treneru atzinumu, pasludināja spriedumu, nosakot Andri Steļmuhu 400 stundas sabiedriskā darba. Tiesa ir skaidri norādījusi, ka šāda veida noziegumi ir nepieņemami, un sods kalpos kā brīdinājums citiem.

Kompensācija cietušajai pusei

Papildus sabiedriskajam darbam tiesa noteikusi, ka cietušajai tiks izmaksāta kompensācija. Šis lēmums ir solis, lai nodrošinātu taisnīgumu un atbalstu cietušajiem, kā arī, lai mazinātu cietušās puses ciešanas šajā sarežģītajā situācijā.

Sekas sporta vidē

Steļmaha lieta noteikti ietekmēs Latvijas basketbola vidi un sabiedrību kopumā. Vairāki sporta speciālisti un organizācijas ir izteikuši bažas par šādiem notikumiem un aicina uz stingrāku uzraudzību un izglītību jautājumos par bērnu un jauniešu drošību sportā. Pēc šī gadījuma ir nepieciešama aktīva diskusija par ētikas standartiem un atbildību sportā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas