• 2024. gada 6. septembris 09:42
  • TV3
  • 7

"Telegram" dibinātājs Durovs nosoda Francijas varasiestādes par viņam izvirzītajām apsūdzībām

Telegram dibinātāja reakcija uz apsūdzībām

Pāvels Durovs, populārās ziņapmaiņas lietotnes "Telegram" dibinātājs un vadītājs, ceturtdien publiski nosodīja Francijas varasiestādes par izvirzītajām apsūdzībām saistībā ar ekstrēmistiska un nelikumīga satura publicēšanu. Durovs izteica sašutumu par šīm apsūdzībām, norādot, ka tās nav pamatojoties uz faktiem un veicina nepatiesu informāciju par platformu.

Apsūdzību konteksts

Francijas varasiestādes apgalvo, ka "Telegram" ir kļuvis par platformu, kurā tiek publicēts bīstams saturs, tostarp ekstrēmistiski materiāli. Šī situācija ir radījusi bažas par lietotnes izmantošanu, ņemot vērā, ka daudzas grupas izmanto "Telegram" saziņai un organizēšanai. Durovs uzsvēra, ka viņa uzņēmums ir izstrādājis pasākumus, lai cīnītos pret šādu saturu, taču, viņaprāt, Francija izmanto "Telegram" kā scapegoat situācijā, kuras sakne ir plašākos sociālajos un politiskajos jautājumos.

Reakcija no lietotāju puses

Durova izteikumi nepalika bez ievērības, un "Telegram" lietotāji visā pasaulē izrādīja atbalstu viņa nostājai. Sociālajos medijos platformas lietotāji dalījās ar savām domām par apsūdzībām un izteica kritiku pret Francijas varasiestādēm. Daudzi uzsver, ka "Telegram" ir nepieciešams rīks brīvai izteiksmei un ka atbildība par saturu jāuzņemas nevis platformai, bet gan indivīdiem, kuri to rada.

Turpmākās darbības un plāni

Durovs ir paziņojis, ka "Telegram" turpinās strādāt pie drošības pasākumiem un rīkiem, lai ierobežotu nelikumīgu saturu. Viņš cer, ka Francijas varasiestādes izvērtēs savu nostāju un pievērsīs lielāku uzmanību problēmām, kas saistītas ar informācijas brīvību un cilvēktiesībām. Šī konfliktu situācija, šķiet, ir tikai viens no daudziem izaicinājumiem, ar kuriem "Telegram" un citi tīmekļa uzņēmumi saskaras mūsdienu digitālajā vidē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas