• 2024. gada 9. augusts 14:19
  • Delfi
  • 10

Tuvākajās stundās gaidāms pērkona negaiss

Brīdinājums par pērkona negaisu visā Latvijā

Piektdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izsludinājis dzelteno brīdinājumu par pērkona negaisu, kas gaidāms visā valsts teritorijā. Šī brīdinājuma mērķis ir informēt iedzīvotājus par potenciālajām nelabvēlīgajām laika apstākļu izpausmēm, tostarp stiprām lietusgāzēm, kas var radīt apgrūtinājumus gan ceļu satiksmē, gan ikdienas aktivitātēs.

Ko sagaidīt no laika apstākļiem?

Pērkona negaisi, kas gaidāmi šajās stundās, varētu izpausties ar intensīvām lietusgāzēm, vēja brāzmām un pērkona trokšņiem. Meteorologi norāda, ka šādas laika parādības ir visbiežāk sastopamas siltās un mitrās gaismas ietekmē, kas šobrīd valda Latvijā. Iedzīvotāji tiek aicināti ņemt vērā prognozes un sagatavoties iespējamām neērtībām.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Līdz ar pērkona negaisa gaidīšanu, LVĢMC aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot vairākus drošības pasākumus. Ieteicams palikt mājās, ja iespējams, un izvairīties no nevajadzīgām āra aktivitātēm. Gadījumā, ja nokļūstat uz ielas, cenšaties būt uzmanīgi un sekot ceļu satiksmes noteikumiem. Mazo bērnu un mājdzīvnieku drošība ir svarīga šajās situācijās, tāpēc uzmanieties par viņiem arī šādā laika apstākļu ietekmē.

Pēdējie padomi

Negaiss var nest ne tikai spēcīgu lietu, bet arī sufnirīgus vēja brāzmus un zibens izlādes. Iedzīvotājiem ir svarīgi sagatavoties un pārbaudīt savu mājokļu drošību, nodrošinot, ka logi ir aizvērtas, un viss, kas varētu tikt aizskārtas ar spēcīgu vēju, ir novāktas no balkoniem un terasēm. LVĢMC sekos tālākajiem laika apstākļu izaicinājumiem, un turpinās informēt sabiedrību par visiem jaunākajiem attīstībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas