Vai patiesi strauji samazinās skolēnu koru skaits?Izpēte
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 20. septembris 08:30
  • NRA
  • 12

Vai patiesi strauji samazinās skolēnu koru skaits?

Koru krāšņums un svētku tuvošanās

Straujiem soļiem dodamies pretī XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem! Šie svētki ir ikoniska kultūras norise, kas kalpo par platformu jaunajiem talantiem un dziedāšanas tradīcijām mūsu valstī. Koris ir bijis daudzu skolu identitātes sastāvdaļa, tomēr, šķiet, ka pēdējā laikā situācija ir ievērojami mainījusies.

Atskanēs "Te aust" repertuārs

Kopā ar skolu koru diriģentiem un svētku virsdiriģentiem nesen izdziedājām noslēguma koncerta "Te aust" repertuāru. Šis pasākums ir būtisks ne tikai svētku sagatavošanai, bet arī jauno dziedātāju iedrošināšanai pievienoties korim un izzināt savus muzikālos talantus.

Koru samazināšanās: problēmas un izaicinājumi

Tomēr, neskatoties uz entuziasmu, ar kuru gatavojamies šiem svētkiem, pastāv arvien lielāka baža par skolēnu koru skaita samazināšanos. Koncerta "Te aust" mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols norādīja uz problemātisko situāciju: "Dažās lielās skolās mēs saskaramies ar koru neesamību, kas ir satraucoši."

Būtiskā loma izglītībā

Kori ir ne tikai vieta, kur attīstīt muzikālās prasmes, bet arī platforma sociālo prasmju attīstībai un pašizpausmei. Koru trūkums var novest pie tā, ka bērni zaudē iespēju piedalīties kolektīvās aktivitātēs, kas ir vitāli svarīgas jauniešu sociālajai attīstībai.

Noslēgumā: Ceļš uz risinājumiem

Svarīgi apzināt problēmas un meklēt risinājumus, lai atjaunotu skolēnu interesi par koriem. Mēs aicinām visus iesaistītos dalīties idejās un iniciatīvās, kas spētu stimulēt jauniešu aktīvu iesaistīšanos kori, radot pozitīvas pārmaiņas Latvijas skolu muzikālajā ainavā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas