Video: Bīstamā krustojums Teikā gājēja gandrīz pakļūst zem kravas autoKriminālziņas/Ceļu reportieris
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 13. augusts 17:59
  • Delfi
  • 21

Video: Bīstamā krustojums Teikā gājēja gandrīz pakļūst zem kravas auto

Video skaties šeit

Teikas bīstamā krustojuma izaicinājumi

Teika ir viennozīmīgi viena no intensīvākajām apkaimēm Rīgā, kur intensīva satiksme krustojumos rada ne tikai sastrēgumus, bet arī bīstamas situācijas. Neskatoties uz gājēju un velobraucēju tiesībām, daudzas automašīnas, īpaši kravas auto, ignorē satiksmes noteikumus, kas var novest pie nopietnām nelaimēm.

Video – gandrīz traģēdija

Jaunākais video, kas uzņemts Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā, parāda šokējošu brīdi, kad gājējs gandrīz pakļūst zem kravas auto. Šādas situācijas ir visai izplatītas, jo gandrīz katrā luksofora ciklā pēc zaļās gaismas iedegšanās gājējiem un velobraucējiem, krustojumu šķērso vēl četras automašīnas, neievērojot kustības noteikumus.

Situācija uzlabojama

Daudzi satiksmes eksperti norāda, ka nepieciešams veikt steidzamus pasākumus, lai uzlabotu satiksmes drošību šajā krustojumā. Iespējams, ka būtu vērts apsvērt papildus ceļa zīmes, gājēju aizsargjoslas vai pat gaismas signālu maiņu, lai nodrošinātu, ka gājēji var droši šķērsot ceļu, nebaidoties no automašīnām, kas neievēro noteikumus.

Sabiedrības aicinājums uz uzmanību

Kā sabiedrība ir atbildīga par savu drošību, ir nepieciešams arī izglītot autovadītājus par gājēju tiesībām. Izpratne par drošību uz ceļa var palīdzēt novērst bīstamas situācijas, kas, kā redzams no šī videomateriāla, var beigties ar traģēdiju. Tāpēc aicinām ikvienu būt apdomīgam un ievērot satiksmes noteikumus, lai visi varētu droši pārvietoties pa Rīgas ielām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas