• 2024. gada 31. jūlijs 10:19
  • Delfi
  • 19

Video: "Tas ir biedējoši." Kauguros ik pēc metra ir kāds vētras nolauzts koks

Video skaties šeit

Vētras izraisītie postījumi Jūrmalā

Naktī no svētdienas uz pirmdienu Jūrmalā, it īpaši Kauguru apkaimē, izcēlās spēcīga vētra, kas radījusi ievērojamus postījumus. Kauguru parks, kurš jau iepriekš ir cietis no dabas stihijām, atkal ir kļuvis par vētras varā. Visiem, kuri caur šo rajonu devās dienas gaismā, bija jāiznāk pretī lielajiem postījumiem.

Koks pēc koka – postījumu atrašana Kauguru parkā

Vētras sekas Kauguru parkā ir redzamas ik pēc metra - nolauztie koki ir redzami visur, un skats ir tiešām biedējošs. Parka apmeklētāji ir šokā par to, kā daba ir spējusi iznīcināt tik daudzus kokus. Šis ir brīdinājums par to, cik nenovērtējama ir dabas spēks un cik ļoti tas var ietekmēt mūsu ikdienu.

Postījumi privātmājām un automašīnām

Ne tikai Kauguru parks ir cietis, bet arī privātmājas un automašīnas ir guvušas ievērojamus bojājumus. Vietējie iedzīvotāji ziņo par šķību jumtu, apgāztām automašīnām un citām problēmām, kas radušās spēcīgās vētras dēļ. Šāda veida dabas stihijas ir iemesls, kādēļ cilvēkiem jābūt uzmanīgiem un jāsagatavojas neparedzamām situācijām.

Valdības pārstāvju vizīte

Otrdien, lai novērtētu postījumus klātienē, pie Kauguru parka ieradās iekšlietu ministrs, viedās administrācijas un reģionu attīstības ministre, kā arī Ministru prezidente. Šo amatpersonu vizīte ir liecība, ka valdība apzinās situāciju un plāno pasākumus, lai palīdzētu skartajām apkaimēm atjaunot bojāto infrastruktūru un nodrošinātu, ka tādas situācijas nākotnē tiek risinātas efektīvāk.

Secinājumi

Kauguru postījumi ir skaidrs atgādinājums, cik svarīgi ir domāt par dabas aizsardzību un sagatavotība pret klimata izmaiņām. Vietējā sabiedrība ir apņēmības pilna atjaunot Kauguru parku un meklēt risinājumus, kā novērst līdzīgu situāciju atkārtošanos nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas