• 2024. gada 3. septembris 13:39
  • NRA
  • 6

"Apvienotais saraksts": Valdības lēmumi biedējoši atgādina sliktāko 90.gadu privatizācijas praksi

“Apvienotais saraksts” pieprasa skaidrojumus no valdības

Opozīcijā esošais politiskais spēks “Apvienotais saraksts” (AS) ir paudis nopietnas bažas par valdības lēmumiem, kas saistīti ar nacionālo aviokompāniju “airBaltic”. AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars uzsvēris, ka nepieciešams nekavējoties saņemt skaidrojumu no satiksmes ministra Kaspara Briškena par pašreizējo situāciju uzņēmumā.

Baidās no 90. gadu privatizācijas prakses atkārtojuma

Tavars savā paziņojumā norādīja, ka valdības pieņemto lēmumu konteksts biedējoši atgādina sliktākos brīžus 90. gados, kad Latvijas privatizācijas process radīja milzīgas sociāli ekonomiskas problēmas. Opozīcija apgalvo, ka pašreizējās valdības rīcības ir izraisījušas satraukumu sabiedrībā, kurā strauji pieaug neuzticība valsts turpmākajai attīstībai.

“airBaltic” nākotne – jautājumu pilna

Viens no galvenajiem jautājumiem, ko izvirza “Apvienotais saraksts”, ir nacionālās aviokompānijas nākotnes stabilitāte un ilgtspējība. AS pieprasa detalizētu analīzi par “airBaltic” vadību, tās finanšu stāvokli un plāniem nākotnē. Nepietiekama informācija par uzņēmuma attiecībām un iespējamām izmaiņām akciju struktūrā draud ar nevajadzīgu neskaidrību nozarē.

Aicinājums uz pārdomātu valdības rīcību

Edgars Tavars aicina valdību pievērst uzmanību opozīcijas uzskatiem un sniegt nepieciešamās atbildes, pirms pieņem pārdrošus lēmumus, kas varētu atgādināt 90. gadu privatizāciju. Viņš akcentē sadarbību un caurspīdīgumu politiskajās diskusijās, kas ir būtiski, lai izvairītos no iepriekšējām kļūdām un nodrošinātu Latvijas nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas