Augulis Saeimas deputātiem sniedz paskaidrojumu par saviem publiskajiem izteikumiemPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 14. oktobris 20:12
  • NRA
  • 6

Augulis Saeimas deputātiem sniedz paskaidrojumu par saviem publiskajiem izteikumiem

Augulis sniedz paskaidrojumu par bērna kopšanas atvaļinājumu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) nesen atbildējis uz Saeimas opozīcijas pieprasījumu, sniedzot paskaidrojumu par pašreizējo situāciju attiecībā uz bērna kopšanas atvaļinājumu un pabalsta izmaksas ilgumu. Ministrs uzsver, ka šobrīd Labklājības ministrijā (LM) nav notikušas nekādas diskusijas par šo jautājumu.

Nepamatoti bažas par izmaiņām

Augulis norādījis, ka šis temats nav aktuāls un nav plānota tā apspriešana, cenšoties nomierināt saglabājās bažas par iespējamām izmaiņām bērna kopšanas atvaļinājuma noteikumos. Ministrs uzskata, ka sabiedrībai ir jāzina, ka bērnu labklājība ir prioritāte.

Politiskā atmosfēra

Politiskā atmosfēra šajā jautājumā ir sakars ar opozīcijas sašutumu par iespējamiem plāniem samazināt pabalstus. Augulis uzsvēra, ka LM ir vērsta uz esošā atbalsta saglabāšanu un uzlabošanu, bet šobrīd neplāno nekādas izmaiņas, kas varētu ietekmēt ģimenes ar bērniem.

Nākotnes perspektīvas

Skatoties nākotnē, Augulis uzsvēra, ka Labklājības ministrija turpinās strādāt pie labvēlīgas vides radīšanas ģimenēm ar bērniem un iesaistīt sabiedrību diskusijās, ja situācija mainīsies. “Mūsu mērķis ir sniegt atbalstu un uzticību vecākiem,” sacīja ministrs, aicinot atklātību un komunikāciju starp ministriju un sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas