Baltijas filmu dienās Rīgā bez maksas rādīs 4 filmas, arī jauno un pasaulslaveno lietuviešu filmu "Slow"

Baltijas filmu dienas Rīgā

Rīga priecēs kino mīļus ar Baltijas filmu dienām, kas notiks 21. un 22. augustā kinoteātrī "K.Suns". Šī pasākuma mērķis ir popularizēt reģionālo kino un sniegt iespēju skatītājiem bez maksas izbaudīt jaunāko Baltijas valstu kino mākslu.

Filmu programma

Šogad programma ir ļoti pievilcīga, iekļaujot divas filmas no Lietuvas un divas filmas no Igaunijas. Starp tām, īpaši izcelsim jaunā un pasaulslavenā lietuviešu filma "Slow". Šī filma ir guvusi plašu atzinību un kļuvusi par būtisku notikumu starptautiskajā kino ainā.

Latvijas filma Tallinā

Savukārt, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā šajos datumos tiks izrādīta latviešu filma "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Šī filma ir kļuvusi par klasiku, un tās konteksts spēj radīt interesantu dialogu starp kaimiņvalstu kino. Tajā, piemēram, tiek pieminēts Munameģis, kas ir pazīstama Igaunijas augstiene.

Ieguvums no kino pieredzes

Baltijas filmu dienas ir lieliska iespēja ne tikai baudīt jaunākās filmas, bet arī iepazīt Baltijas valstu kultūru un tradīcijas caur kino prizmu. Visi interesenti ir aicināti apmeklēt pasākumu un piedalīties diskusijās par kino, gūstot jaunu pieredzi un atziņas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas