Baltvilka balvu saņem rakstniece Inese Zandere un ilustratore Aleksandra Runde
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • 2024. gada 24. jūlijs 17:43
  • LSM
  • 7

Baltvilka balvu saņem rakstniece Inese Zandere un ilustratore Aleksandra Runde

Jāņa Baltvilka balvas 20. gads

Šā gada 24. jūlijā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā norisinājās īpaša ceremonija, kas iezīmēja Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas 20. gadu. Šī ikgadējā apbalvošana ir veltīta ievērojamiem bērnu un jauniešu literatūras autoriem un māksliniekiem. Šogad ceremonija tika rīkota par godu izcilajam rakstniekam, kurš svinēja savu 80. dzimšanas dienu.

Uzvarētāji un apbalvojumi

Šogad Jāņa Baltvilka balvu rakstniecībā saņēma talantīgā rakstniece Inese Zandere, kura savu radošo ieguldījumu bērnu literatūrā ir apliecinājusi ar vairākiem izciliem darbiem. Savukārt labākā bērnu grāmatu ilustratore, balvu saņēma Aleksandra Runde, kuras ilustrācijas ir ieguvušas plašu atzinību un mīlestību lasītāju vidū. Papildus tam, balva par debiju bērnu literatūrā tika piešķirta Rutei Martai Jansonei, viņas pirmais darbs solās būt nozīmīgs ieguldījums bērnu grāmatu bibliotēkā.

Jāņa Baltvilka mantojums

Jānis Baltvilks ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas bērnu literatūras pārstāvjiem, un šī balva ir radīta, lai godinātu viņa ieguldījumu un iedvesmotu jaunus autorus. Šogad piešķirtās balvas vienlaikus apliecina to, cik svarīgi ir attīstīt un kopt bērnu literatūru, kā arī veicināt jauno radošo darbu ienākšanu šajā jomā.

Bērnu literatūras nākotne

Arvien jauni autori un mākslinieki turpina ienākt bērnu literatūras pasaulē, un pasniegtās balvas tikai pastiprina ticību, ka nākotnē bērnu grāmatas būs vēl daudzveidīgākas un bagātīgākas. Līdz ar šiem apbalvojumiem, Zandere, Runde un Jansone ir kļuvušas par labu piemēru un iedvesmu nākamajām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas