FIA neatklāj tehnisko noteikumu pārkāpumus "McLaren" un "Mercedes" komandās

FIA izmeklēšanas rezultāti

Pēc Itālijas Formula 1 posma, kurā "Ferrari" un "Red Bull" komandas izteica bažas par "McLaren" un "Mercedes" automašīnu priekšējo antispārnu atbilstību tehniskajiem noteikumiem, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) bija spiesta uzsākt izmeklēšanu. Šī situācija radīja spriedzi starp komandām, jo tas skar sacensību godīgumu un konkurētspēju.

Nevainojamība apstiprināta

Tomēr nesen nākuši gaismā jaunākie izmeklēšanas rezultāti, kas liecina, ka ne "McLaren", ne "Mercedes" komandām nav atrasti tehnisko noteikumu pārkāpumi. FIA paziņoja, ka abi antispārni pilnībā atbilst visām reglamentējošajām prasībām, tādējādi izslēdzot jebkādas šaubas par šo komandu mašīnu legālo darbību trasē.

Reakcija no komandu puses

Reaģējot uz izmeklēšanas rezultātiem, "McLaren" un "Mercedes" komandas pauda apmierinātību un atzinīgi vērtēja FIA darbu. "McLaren" preses pārstāvis uzsvēra, ka komandas centieni un profesionalitāte mākslinieciskajā inženierijā ir bijusi nostiprināta vēl vairāk. Savukārt "Mercedes" dalībnieki uzsvēra, ka šī izmeklēšana nav nepareiza, bet gan svarīga konkurences godīguma nodrošināšanai.

Kā tas ietekmēs nākamos posmus?

Šādi izmeklēšanas rezultāti varētu sevī ietvert plašu ietekmi uz turpmākajiem Formula 1 posmiem. Pārējās komandas, kas joprojām izsaka izsmejošas piezīmes par "McLaren" un "Mercedes" automašínu veiktspēju, varētu tagad pievērst uzmanību citiem aspektiem, kas attiecas uz sacensību stratēģijām un tehniskām inovācijām. Nākamie posmi noteikti būs interesanti, ņemot vērā, ka sacensības turpināsies, un konkurence pieņems jaunas formas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas