FOTO. Skaistums valda visā Latvijā – klāt "zelta rudens" panika, daudzviet sastrēgumi. Cik ilgi "zelts" vēl pieturēsies?Dabā
Foto un virsraksts: LA
  • 2024. gada 13. oktobris 07:36
  • LA
  • 7

FOTO. Skaistums valda visā Latvijā – klāt "zelta rudens" panika, daudzviet sastrēgumi. Cik ilgi "zelts" vēl pieturēsies?

Vairāk foto skaties šeit

Rudens krāsu svētki Latvijā

Tuvojoties skaistajam “zelta rudens” laikam, visā Latvijā sāk parādīties spilgtas nokrāsas, kas vilina dabu un cilvēkus. Šis gadalaiks ir apveltīts ar zeltainām lapām un patīkamiem siltajiem laikapstākļiem, kas piedāvā ideālas iespējas āra pastaigām un dabas baudīšanai.

Sastrēgumi Siguldā

Tomēr skaistums nāk ar savām sekām. Sestdien, 21. oktobrī, Siguldā tika novēroti ievērojami apmeklētāju sastrēgumi. Iedzīvotāji sociālajos medijos dalījās ar fotogrāfijām, kas uzskatāmi parādīja, cik liels ir apmeklētāju pieplūdums. Daudzi bija devušies uz Gaujas senleju, lai izbaudītu rudenīgu ainavu, kas šajā laikā ir īpaši iespaidīga.

Kad "zelts" atkal izzudīs?

Daudzi ir ieinteresēti: cik ilgi “zelta rudens” skaistums vēl saglabāsies? Laika prognozes liecina, ka tuvākajās dienās gaidāms aukstāks laiks ar lietus iespējām, kas varētu ātrāk izsist koku lapas. Tomēr šajā gada laikā katrs mirklis ir vērtīgs, un daudzas ģimenes un draugu kompānijas meklē veidus, kā maksimāli izmantot šos dārgos rudens mirkļus, pirms ziemas iestāšanās.

Ceļojuma plānošana

Tiem, kas vēl tikai plāno apmeklēt šo burvīgo laiku, ir vērts ņemt vērā, ka popularitātes dēļ vietas var būt pārpildītas, un ieteicams doties uz mazāk zināmām vietām, kur ir iespēja izbaudīt dabu mierīgākā atmosfērā. Neatkarīgi no izvēles, “zelta rudens” ir laiks, ko nevajadzētu palaist garām!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas