Iestrēgt kosmosa stacijā – pēc ieilgušas misijas atgriežas ASV un Krievijas astronautiĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 15:02
  • TV3
  • 4

Iestrēgt kosmosa stacijā – pēc ieilgušas misijas atgriežas ASV un Krievijas astronauti

Neplānotā ilgā misija

Piektdien, 20. oktobrī, uz Zemes atgriezās četri astronauti, kuriem nācās pavadīt ievērojami ilgāku laiku Starptautiskajā Kosmosa stacijā (SKS) nekā sākotnēji plānots. Šīs negaidītās pagarināšanās cēlonis bija tehniskas problēmas ar kompānijas “Boeing” kosmosa kuģi “Starliner”, kas bija paredzēts astronautu atgriešanai.

Kompānijas “Boeing” izaicinājumi

Problēmas ar “Starliner” sākās neilgi pēc astronautu iebraukšanas SKS, kad tehniskie speciālisti atklāja vairākas nepilnības un nepieciešamību veikt papildu pārbaudes. Šie izaicinājumi ne tikai izkustināja astronautu plānus, bet arī izraisīja bažas par kosmosa kuģa drošību.

Klimata apstākļu ietekme

Papildus tehniskajām problēmām astronautu atgriešanu sarežģīja arī viesuļvētra “Miltons”, kas ietekmēja Zemes atmosfēras apstākļus. Kosmosa misiju plānojošie speciālisti rūpīgi uzraudzīja laika apstākļus, pirms pieņēma lēmumu par astronautu atgriešanu.

Astronautu drošība un atgriešanas procesu

Neskatoties uz visām grūtībām, astronautu drošība bija galvenā prioritāte. Pateicoties mūsdienīgajai tehnoloģijai un profesionālajai ekipāžai, astronavi nodeva informāciju par situāciju SKS un veiksmīgi izpildīja nepieciešamās procedūras, lai nodrošinātu drošu atgriešanos mājās.

Skats uz nākotni

Šī pieredze kalpos kā svarīga mācība nākotnes misijām, uzsverot nepieciešamību veikt rūpīgas pārbaudes un risināt visus iespējamos tehniskos izaicinājumus vēl pirms misiju sākuma. “Boeing” apņemas uzlabot savas sistēmas, lai nodrošinātu drošākas un uzticamākas kosmosa misijas turpmāk.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas