Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 11. septembris 13:05
  • VS
  • 6

Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Video skaties šeit

Jauna mobilā spēle mudina aktīvāk kustēties

Latviešu mākslinieka Emīla Medņa un somu programmētāja Sami Pentti dibinātais spēļu uzņēmums “Not a Cult Oy” ir izstrādājis inovatīvu mobilā daudzspēlētāja tiešsaistes lomu spēli “WalkScape”, kas veicina cilvēku aktīvāku dzīvesveidu, mudinot staigāt. Spēle jau tagad ir piesaistījusi vairāk nekā 10 tūkstošus spēlētāju, kuri meklē papildu motivāciju, lai būtu fiziski aktīvāki.

Soļu skaits audzis par 80%!

Saskaņā ar vietni labsoflatvia.lv, nesen veiktā spēlētāju aptauja parādījusi ievērojamu progresu – vidēji spēlētāji novērojuši soļu pieaugumu par 80%. Dati liecina, ka pirms spēlēšanas ikdienas soļi bija apmēram 6331, bet pēc vairāku mēnešu spēlēšanas – jau 11,4 tūkstoši soļu. Lai arī ne visi spēlētāji piedzīvo ievērojamu pieaugumu, spēle sniedz papildus izklaidi ikdienā.

Spēles koncepts un mehānika

Iedvesmojoties no populārās spēles “RuneScape”, “WalkScape” izstrādē galvenā atšķirība ir tās unikālais progress, kas balstīts uz spēlētāja veikto soļu skaitu. Spēle izmanto telefona soļu skaitītāju, nevis GPS, tādējādi to var spēlēt, staigājot arī iekštelpās. Spēles darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā, kas ļauj spēlētājiem ērti baudīt laiku ārpusē vai mājās.

Dažādas prasmes un pasaule “Arenum”

“WalkScape” piedāvā devītas dažādas prasmes, kuras spēlētāji var attīstīt, piemēram, makšķerēšanu, galdniecību un veiklību. Spēles pasaule, “Arenum”, šobrīd piedāvā pirmos trīs reģionus: ziemeļu zemi Džarvoniju, purvainā Trellinas-Erdvaisas lielhercogiste un zemūdens Sirentiju. Spēlētāji var atklāt un izpētīt šo pasauli, pildot uzdevumus un atklājot noslēpumus.

Nākotnes plāni un monetizācija

“WalkScape” nākotnē plāno ieviest līdzīgu peļņas modeli kā “RuneScape”, piedāvājot spēles pamatversiju bez maksas, savukārt, lai piekļūtu visam spēles saturam, spēlētājiem būs jāmaksā ikmēneša maksa. Papildus tam būs iespēja iegādāties pilnu spēles vienspēlētāja versiju par vienreizēju maksājumu.

Noskatieties video!

Lai uzzinātu vairāk par “WalkScape” un tās inovatīvo pieeju kustībai un spēlēšanai, noskatieties pievienoto video!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas