Latvijas pašvaldību speciālisti no Ukrainas pilsētas mēra mācīsies par civilo drošībuReģionos
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 20:18
  • NRA
  • 4

Latvijas pašvaldību speciālisti no Ukrainas pilsētas mēra mācīsies par civilo drošību

Ukrainas pieredze civilās drošības jomā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks nozīmīgs seminārs, kurā Latvijas pašvaldību speciālisti iegūs vērtīgas zināšanas par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem. Šo semināru vadīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, kas dalīsies ar savu pieredzi un uzzināto par drošības pasākumu īstenošanu karadarbības apstākļos.

Semināra mērķis un nozīme

Semināra mērķis ir sagatavot Latvijas pašvaldību speciālistus, lai viņi spētu efektīvāk reaģēt uz dažādiem drošības izaicinājumiem. Oleksandrs Sitailo stāstīs par to, kā Ukrainā ir tikušas ieviestas atvērtas un efektīvas civilās aizsardzības sistēmas, un kā šī pieredze var tikt pielāgota Latvijas kontekstā. Ņemot vērā notikumus Ukrainā, šī diskusija ir ārkārtīgi aktuāla un steidzama.

Detalizētas ziņas un organizācija

Seminārs notiks Brankās, un piedalīsies pašvaldību speciālisti no dažādām Latvijas pilsētām. Zemgales plānošanas reģions ir organizējis šo pasākumu, lai veicinātu zināšanu apmaiņu starp valstīm un stiprinātu lokālo drošību. Apmeklētāji varētu sagaidīt ne tikai teorētiskas lekcijas, bet arī praktiskas nodarbības un diskusijas par aktuālajiem jautājumiem.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šis seminārs ir lieliska iespēja Latvijas pašvaldību speciālistiem iepazīties ar Ukrainas pieredzi un mācīties no tās izaicinājumiem un risinājumiem civilās drošības jomā. Uzlabojot zināšanas par aizsardzības pasākumiem, pašvaldību speciālisti varēs labāk sagatavoties ne tikai teorētiskajiem, bet arī praktiskajiem uzdevumiem, kas saistīti ar sabiedrības drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas