Mieriņa: Skaļi un skaidri jāpauž, ka starptautiskā sabiedrība nesamierināsies ar Krievijas imperiālismuLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Mieriņa: Skaļi un skaidri jāpauž, ka starptautiskā sabiedrība nesamierināsies ar Krievijas imperiālismu

Starptautiskā Krimas platforma: Mieriņas uzruna

Ceturtdien, atklājot Starptautiskās Krimas platformas trešo parlamentāro samitu, Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai ir nepieciešams skaidri un skaļi paust savu nostāju pret Krievijas imperiālismu. Mieriņas uzsvars liecina par pieaugošo satraukumu un nepieciešamību apvienot starptautisko atbalstu, lai pretotos Krievijas agresīvajām darbībām.

Krievijas imperiālisms kā drauds

Mieriņa uzsvēra, ka Krievijas imperiālisms ir ne tikai reģionāls, bet arī globāls drauds. Viņa norādīja uz nepieciešamību izprast, ka šī politika negatīvi ietekmē pasaules stabilitāti un drošību. "Mums jābūt vienotiem, jo imperiālisms nesniedz nekādu stabilitāti ne Eiropā, ne citur pasaulē," piebilda Mieriņa, norādot uz nepieciešamību mobilizēties pret šīm tendencēm.

Sadarbības nozīme starptautiskajā arēnā

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja sadarbības nozīmi starptautiskajā arēnā. "Mums ir jāveido spēcīga koalīcija, kas apvieno valstis ar līdzīgām vērtībām un mērķiem. Tikai kopā mēs varam nodrošināt, ka Krievijas imperiālisms nesasniedz savus mērķus," sacīja Mieriņa. Viņas vārdos var saskatīt aicinājumu valstīm palīdzēt vienai otrai un nosodīt Krievijas rīcību.

Noslēguma domas

Mieriņas uzruna Starptautiskās Krimas platformas samitā atgādina par nepieciešamību būt modriem un aktīviem cīņā pret imperiālisma izpausmēm. Saeimas priekšsēdētājas teiktais ir skaidrs signāls - starptautiskajai sabiedrībai ir jāapvienojas, jāizstājas pret agresiju, un jānodrošina, ka šāda veida rīcība nepaliek nesodīta.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas