Padomju Alēna Delona lieta: kā laulību afērists teju 20 gadus dzīvoja uz sieviešu rēķinaKriminālziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Padomju Alēna Delona lieta: kā laulību afērists teju 20 gadus dzīvoja uz sieviešu rēķina

Padomju Alēna Delona parādīšanās

Latvijā un citās PSRS republikās sešdesmitajos gados izskanēja vārds "Alēns Delons", kas patiesībā bija afēristu Jurija Ļadžūna izdomāts pseidonīms. Viņš piesaistīja olu krājumus, izskatīdamies kā šarms un apburošs vīrietis, kas spēja viegli manipulēt ar sievietēm. Viņa galvenais mērķis bija apkrāpt pusmūža dāmas, kuras, bieži vien ilgojušās pēc romantiskām attiecībām, uzreiz iekrīt viņa viltīgajā netveramībā.

Krāpniecības shēma un darbības princips

Ļadžūns izmantoja izsmalcinātu un komplekso krāpniecības shēmu, kura sastāvēja no daudzām solītām mīlestībām, romantiskām vakariņām un dārgām dāvanām. Viņš ātri ieguva sieviešu uzticību, izmantojot sociālās prasmes un pārliecību. Pēc tam viņš nolēma izdarīt krāpšanu, apgalvojot par finansiālām grūtībām, lūdzot naudu un iznīcinot sieviešu sapņus par laimīgām attiecībām.

Izmeklēšanas komanda un stratēģija

PSRS Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas nodaļa, ko vadīja izmeklētājs Mihails Daineko, uzsāka intensīvu izmeklēšanu pēc tam, kad vairākas sievietes ziņoja par šī slavējuma dēļ radušām zaudējumiem. Izmeklētāji analizēja liecības un meklēja jebkādas saistības, kas varētu palīdzēt izsekot afēristu. Tas prasīja ilgtspējīgu un pacietīgu darbu, lai atklātu viņa maršrutu visā PSRS.

Atmaskošanas process

Pateicoties izmeklētāju neatlaidībai, izdevās savākt pietiekami daudz pierādījumu, kas noveda pie Jurija Ļadžūna atmaskošanas. Ievērojami palīgus sniedza cietušās sievietes, kas sadarbojās ar policiju, izsmejot viņa nestabilo dzīvesveidu un atkārtotos krāpšanas gadījumus. Beigās viņš tika arestēts un stājās priekšā tiesai.

Macijuma un novērtējuma nozīme

Šī lieta ir piemērs tam, kā izmeklētāji saskaras ar jauniem izaicinājumiem ne tikai tā laika kontekstā, bet arī mūsdienās, kur robežas starp valstīm ir atvērtas. Jurija Ļadžūna stāsts kalpo kā atgādinājums par krāpniecības izpausmēm, liekot ikvienam būt uzmanīgam gan attiecībās, gan finanšu jautājumos. Izmeklētāji turpina savu darbu, vēršoties pret kriminālo darbību, lai aizsargātu sabiedrību no līdzīgiem gadījumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas