«Perfektu valodu neiemācīsim, bet patriotismu gan.» Diasporas skolotāji pilnveido zināšanas semināros
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 18:04
  • LSM
  • 4

«Perfektu valodu neiemācīsim, bet patriotismu gan.» Diasporas skolotāji pilnveido zināšanas semināros

Patriotisma veicināšana caur izglītību

Latvijas diasporas skolotāji ir apņēmīgi veicināt patriotisma sajūtu starp ārpus Latvijas dzīvojošajiem bērniem. Lai gan mūsdienās perfekta latviešu valodas apguve var šķist izaicinājums, šie dedzīgie pedagogi uzsver, ka ir iespējams iemācīt bērniem mīlestību pret savu valsti, kultūru un tradīcijām.

Brīvprātīgo skolotāju apņēmība

Ne tikai veltot savu brīvo laiku, bet arī piedaloties profesionālās attīstības semināros, brīvprātīgie skolotāji demonstrē apņemšanos sniegt labākās zināšanas un prasmes diasporas bērniem. Šie pedagogi saprot, ka izglītība ir svarīgs instruments, lai uzturētu latviskumu un kultūras identitāti ārpus dzimtenes robežām.

Semināri un mācību iespējas

Latviešu valodas aģentūra rīko mācības un seminārus skolotājiem dažādās valstīs, lai viņi varētu apgūt jaunākās mācību metodes un resursus. Nesen tika organizētas apmācības Lielbritānijā, kur skolotāji varēja pilnveidot savas zināšanas un dalīties pieredzē ar kolēģiem. Šādās aktivitātēs tiek uzsvērta arī nepieciešamība pielāgot mācību saturu, ņemot vērā bērnu dzīvesvietu un viņu identitāti.

Aicinājums pievienoties

Aicinām visus, kas vēlas piedalīties diasporas izglītības attīstībā, pievienoties šiem brīvprātīgajiem skolotājiem! Mācīt un iemācīties nav tikai par valodu, bet arī par kopīgām vērtībām un piederības sajūtu. Mēs varam kopā radīt jaunu, spēcīgu latviešu diasporu, kas lepojas ar savu identitāti, neatkarīgi no tā, kur pasaulē atrodas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas