Rīgā norisināsies festivāls "Tēlniecības kvadriennāle Rīga"Afiša
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 22. jūlijs 12:43
  • TV3
  • 14

Rīgā norisināsies festivāls "Tēlniecības kvadriennāle Rīga"

Festivāla "Tēlniecības kvadriennāle Rīga" apraksts

Rīgā, mākslas centrā “Noass”, uz AB Dambja un “Dom” galerijā, šovasar notiks ievērojams notikums mākslas pasaulē — festivāls “Tēlniecības kvadriennāle Rīga”. Šis pasākums, kas norisināsies augusta otrajā pusē, piedāvās platformu dažādiem māksliniekiem un mākslas entuziastiem, lai izpētītu mūsdienu tēlniecības tendences un radītu jaunas, inovatīvas lielizmēra instalācijas.

Kuratores Kristiānas Kārkliņas viedoklis

Festivāla kuratore Kristiāna Kārkliņa uzsver, ka šī kvadriennāle ir nepieciešama ne tikai mākslas sabiedrībai, bet arī plašai publikai. "Mēs vēlamies radīt dialogu starp māksliniekiem un skatītājiem, kā arī virzīt diskusijas par tēlniecības lomu mūsdienu sabiedrībā," skaidro Kārkliņa. Viņa cer, ka festivāls uzrunās gan vietējos iedzīvotājus, gan arī ārzemju viesus.

Dažādi pasākumi un aktivitātes

Festivāla programma sola interaktīvas izstādes, performances un izglītojošas darbnīcas, kurās var piedalīties ikviens interesents. Dalībnieki varēs iepazīt vietējos tēlniekus un viņu darbus, kā arī piedalīties radošajās aktivitātēs, kas veicinās radošuma attīstību un māksliniecisko izpausmi.

Piedalīšanās un apmeklējums

Ieeja festivālā būs bez maksas, tādējādi nodrošinot, ka māksla ir pieejama visiem. Gaidāms, ka Rīgas ielas kļūs par mākslas platformu, kurā tiks izstādīti gan tradicionāli, gan moderni mākslas darbi, līdz ar to veidojot unikālu atmosfēru. Organizatori aicina visus rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt šo spilgto mākslas notikumu. Neaizmirstiet atzīmēt šos datumus savā kalendārā un sagatavoties neaizmirstamai mākslas pieredzei Rīgā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas