Saeima atbalsta kapelāna amata ieviešanu iekšlietu iestādēsLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Saeima atbalsta kapelāna amata ieviešanu iekšlietu iestādēs

Saeimas lēmums par kapelāna amatu

Saeima ceturtdien, 2023. gada 26. oktobrī, pieņēma nozīmīgu lēmumu, balsojot par grozījumiem Reliģisko organizāciju likumā. Otrajā lasījuma posmā, kā arī gala lasījumā, tika atbalstīta kapelāna amata ieviešana iekšlietu iestādēs. Šis solis tiek uzskatīts par būtisku uzlabojumu, kas varētu pozitīvi ietekmēt iekšlietu struktūru darbinieku emocionālo un garīgo labklājību.

Kāpēc nepieciešams kapelāna amats?

Kapelāna amats iekšlietu iestādēs ir iecerēts, lai nodrošinātu garīgu atbalstu policistiem, ugunsdzēsējiem un citiem iekšlietu nozares darbiniekiem, kuri bieži saskaras ar stresu un emocionālām slodzēm. Augsto stresa līmeni un ikdienas izaicinājumus, ar kuriem saskaras šie darbinieki, ir nepieciešams risināt ne vien ar profesionālu atbalstu, bet arī ar garīgu palīdzību.

Paredzamās izmaiņas un ieguvumi

Grozījumi likumā paredz, ka kapelāni sniegs garīgu atbalstu, organizēs lūgšanas un citus garīgus pasākumus iekšlietu iestādēs. Te tiek prognozēts ne tikai atbalsts konkrētām individuālām vajadzībām, bet arī kopējā komandas saliedēšana un garīgā veselība. Kapelāniem būs iespēja strādāt ar darbiniekiem, palīdzot viņiem sakārtot domas un emocijas, kas varētu veicināt labāku darbības efektivitāti.

Reakcija no nozares pārstāvjiem

Atbalsts kapelāna amata ieviešanai izpelnījies plašu pozitīvu atsauksmju loku no nozares ekspertiem un profesionāļiem. Daudzi uzskata, ka šāds atbalsts ir būtisks, lai cīnītos ar augsto izdegšanas risku un emocionālajām traumām, kas var rasties šajā grūtajā darbā. Nozares pārstāvji uzsver, ka kapelāni var būt nozīmīgs resurss, veicinot ne vien individuālu, bet arī grupu labklājību.

Nākotnes perspektīvas

Kamēr grozījumi Reliģisko organizāciju likumā tika atbalstīti, turpmākā rīcība būs saistīta ar konkrētu kapelānu atlasi un apmācību, lai nodrošinātu, ka viņi spētu sniegt kvalitatīvu un profesionālu atbalstu iekšlietu iestāžu darbiniekiem. Sagaidāms, ka šis jaunais amats uzlabos iekšlietu iestāžu darba vidi un veicinās sadarbību starp darbiniekiem un garīgajiem vadītājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas