• 2024. gada 15. augusts 15:41
  • TV3
  • 9

Saldū starp desmit daudzstāvu mājām nav neviena bērna laukumiņa!

Problemātiskā situācija Saldū

Saldū, nelielā pilsētiņā Latvijā, ir izcēlusies satraucoša problēma – starp desmit daudzstāvu mājām nepastāv neviens bērnu laukumiņš. Šo situāciju aktualizēja viens no pilsētas iedzīvotājiem, Jānis, kurš pievērsa uzmanību šai neērtībai bez tabū sūdzību dēlī.

Bērnu laukumiņu trūkums

Jānis savā ziņojumā uzsvēra, ka bērniem, kuri dzīvo šajās mājās, nav regulāras piekļuves drošām un attīstošām spēlēm ārpus telpām. Bērnu laukumiņu trūkums ne tikai ierobežo bērnu fiziskās aktivitātes, bet arī ietekmē viņu sociālo attīstību, jo bērniem nepieciešama mijiedarbība ar vienaudžiem.

Vietējo iedzīvotāju reakcija

Iedzīvotāju reakcija uz šo jautājumu ir pozitīva, un daudzi no viņiem izsaka vēlmi redzēt jaunus bērnu laukumiņus, kas notiktu tuvāk viņu mājām. Vietējās kopienas balsis arvien vairāk pieprasa šo laukumiņu izveidošanu, jo tas būtu solis uz priekšu veselīgu bērnu attīstības veicināšanā un kopienas stiprināšanā.

Pašvaldības loma

Nepieciešams, lai pašvaldība ieklausītos iedzīvotāju aizsargājamajā viedoklī un spertu aktīvus soļus, lai radītu drošas un pieejamas spēļu zonas bērniem. Salds jau sen ir izsvērta kā vieta, kur sestdarbības veicināšana ir viena no prioritātēm, un šī situācija prasa steidzamu risinājumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas