Sasniegts kiberuzbrukumu rekords, brīdina uzņēmumsTehnoloģijas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 12. oktobris 11:23
  • Delfi
  • 10

Sasniegts kiberuzbrukumu rekords, brīdina uzņēmums

Sasniegts kiberuzbrukumu rekords

Multipakalpojumu uzņēmums "Tele2" ziņo par būtisku uzbrukumu pieaugumu digitālajā vidē. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, uzņēmums ir novērsis vairāk nekā 13 miljonus dažāda veida risku, kas ir kļuvis par augstāko rādītāju līdz šim. Šis skaitlis ir gandrīz trīs reizes lielāks nekā iepriekšējā mēnesī, augustā.

Apmeklējumu palielināšanās un uzbrukumu veidi

"Tele2" atzīmē, ka lielākais draudu avots galvenokārt ir saistīts ar dažādiem ļaunatūru uzbrukumiem un pikšķerēšanu. Šie uzbrukumi ne tikai apdraud lietotāju informāciju, bet arī mēģina manipulēt ar uzņēmumu datiem un resursiem. Palielinoties digitālo uzbrukumu skaitam, uzņēmumi tiek mudināti pastiprināt savus drošības pasākumus.

Uzņēmuma reakcija un drošības pasākumi

"Tele2" strādā pie uzlabotu drošības risinājumu ieviešanas, lai efektīvāk novērstu šādus uzbrukumus. Uzņēmums mudina savus klientus būt piesardzīgiem un informē tos par iespējamiem draudiem. Bez tam, tiek veiktas regulāras izglītojošas kampaņas, lai palielinātu lietotāju informētību par kiberapdraudējumiem.

Nākotnes prognozes un nepieciešamība pēc rūpīgas uzraudzības

Ņemot vērā straujo kiberuzbrukumu skaita pieaugumu, eksperti brīdina, ka uzņēmumiem ir nepieciešams aktīvi un nepārtraukti uzraudzīt savas sistēmas, kā arī būt gataviem reaģēt uz jauniem draudiem. Kiberizsardzība kļūst par prioritāti, lai nodrošinātu drošu digitālo vidi gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas