"Stirnu buks" priekšpēdējā sezonas posmā atgriežas dzimtajās mājās - Tukuma novadā

Stirnu buks atgriežas mājās

Nākamo sestdien, 14. septembrī, Tukuma novada Sveikuļu mežā notiks taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sezonas priekšpēdējais 6. posms. Šis posms ir īpaši zīmīgs, jo tas atgriežas savās dzimtajās mājās, netālu no Rīgas, kas ir prieka avots gan organizatoriem, gan dalībniekiem.

Tukuma novada mežu skaistums

Trases vedīs cauri Tukuma novada meža pauguriem un līkločiem, radot iespēju skrējējiem izbaudīt vietējo dabu un ainavu. Organizatori šo posmu raksturo kā raupju un tehnisku, taču skatāmu un dvēselisku. Šī rakstura iezīmes ir pilnībā saskanīgas ar posma galvenā plānotāja Ginta Konošonoka pieeju – viņš ir pazīstams ar spēju radīt trases, kas ne tikai atbilst sportiskajiem standartiem, bet arī ļauj dalībniekiem izjust dabu savā tuvākajā apkārtnē.

Progresējošs seriāls

“Stirnu buks” taku skriešanas seriāls ir kļuvis par nacionālu tradīciju. Ar katru gadu dalībnieku skaits pieaug, un dalības iespējas šajā pasākumā piesaista gan profesionālus sportistus, gan amatierus. Nesteidzīga skrējiena laikā tiek radīta ne tikai sportiska atmosfēra, bet arī iespēja satikt citus dabas mīļotājus un dalīties pieredzē.

Sagatavošanās posmam

Skrējēji tiek aicināti sagatavoties šim izaicinājumam, ko sola sniegt Tukuma novada meži. Ir ieteikums pārbaudīt skriešanas apģērbu un apavus, kā arī pārdomāt pārtikas un ūdens piegādi, jo posma garums un sarežģītība var radīt lielu slodzi. Organizatori ir pārliecināti, ka dalībnieki ne tikai gūs no fiziskā izaicinājuma, bet arī izbaudīs skaistās dabas ainavas, kas tuvie kalni un meži piedāvā. Nāc kopā ar ģimeni un draugiem, lai piedalītos šajā aizraujošajā notikumā, kas apvieno sportu un dabu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas