• 2024. gada 7. augusts 17:29
  • Delfi
  • 9

Vides dienests jau iepriekš sodījis uzņēmumu, kas saimnieko degošajos angāros Ganību dambī

Ugunsgrēks Ganību Dambī

Trešdien, 27. septembrī, Rīgā, Ganību dambī, izcēlās nopietns ugunsgrēks noliktavu zonā, kas radījis apdraudējumus tuvējām teritorijām. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt, taču tā aizdegšanās izsauca bažas par vides drošību un nepieciešamību steidzami iesaistīt Rīgas domi un ugunsdzēsējus.

Vides dienesta iepriekšējā rīcība

Valsts vides dienests (VVD) jau iepriekš ir veicis pārbaudes šajā noliktavu zonā, konstatējot ievērojamas neatbilstības attiecībā uz vides aizsardzību. Saskaņā ar VVD informāciju, uzņēmums, kas saimnieko degošajos angāros – SIA "LLR-Ecotech" – Ukrainas deviņus gadus pastāvīgās problēmas ir saņēmis administratīvas sankcijas.

Uzņēmuma sodīšana un iepriekšējās pārkāpumu sekas

2023. gadā VVD bija veicis vairākas pārbaudes, un uzņēmums bija sodīts par nevērību vides normās un drošības prasībās. Šādas kļūdas var radīt gan finansiālas sekas uzņēmumam, gan nopietnus riskus sabiedrības un vides drošībai.

Turpmāka izmeklēšana

Pēc šī ugunsgrēka, VVD plāno turpināt izmeklēšanu, lai noteiktu, kādi konkrēti apstākļi izraisīja ugunsgrēku un vai uzņēmums turpina pārkāpt lieguma noteikumus. Tādējādi tiek cerēts uzlabot vides aizsardzības standartus un novērst līdzīgu incidentu atkārtošanos nākotnē.

Sabiedrības reakcija

Jau šobrīd ir sākusies diskusija sociālajos medijos par notikuma sekām un uzņēmuma atbildību. Sabiedrība aicina uz stingrāku uzraudzību un aktīvāku rīcību attiecībā uz uzņēmumiem, kas var apdraudēt vidi un cilvēku drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas