ASV kongresmenis: Es gribu redzēt Putinu pazemotu
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 19:14
  • LSM
  • 5

ASV kongresmenis: Es gribu redzēt Putinu pazemotu

ASV Kongresmenis pauž stingru nostāju par Putinu

ASV Kongresa pārstāvis un NATO Parlamentārās asamblejas prezidents Gerijs Konolijs izteicis skaidru un kategorisku viedokli par Krievijas agresiju pret Ukrainu. Sarunā ar Latvijas Televīziju viņš atklāti pauda vēlmi redzēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pazemotu un atbildīgu par karu, kas rezultējies milzīgās ciešanās ukraiņu tautai.

Krievijas okupētās teritorijas ir jāatbrīvo

Konolijs uzsvēra, ka Krimai, tāpat kā citām Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām, ir jābūt brīvai. Viņš izteica pārliecību, ka karš ir jābeidz ar pilnīgu Ukrainas uzvaru un ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāturpina sniegt atbalsts Ukrainai, lai nodrošinātu tās suverenitāti un teritoriālo integritāti.

ASV atbalsts Ukrainai

Zināms, ka Amerikas Savienotās Valstis ir spēlējušas nozīmīgu lomu Ukrainas atbalstīšanā, sniedzot militāro un finansiālo palīdzību. Konolijs pauda cerību, ka šī palīdzība turpināsies, jo, viņaprāt, tikai kopā var panākt mieru un stabilitāti reģionā.

Starptautiskā reakcija uz Krievijas rīcību

ASV Kongresa pārstāvja izteikumi ir daļa no plašāka starptautiskā diskursa par Krievijas rīcību Ukrainā. Arvien vairāk valstu pieprasa stingrākas sankcijas pret Krieviju un aicina uz atbildību tās līderus, tostarp Putinu, par agresīvo politiku un cilvēktiesību pārkāpumiem.

Noslēgumā

Gerija Konolija izteikumi skaidri parāda ASV nostāju attiecībā uz notikumiem Ukrainā un Krievijas lomu tajos. Kad pasaules acis ir vērstas uz šo konfliktu, ir svarīgi, lai starptautiskā sabiedrība paliktu apņēmības pilna un solidāra, lai nodrošinātu Ukrainas nākotni kā neatkarīgai un brīvai valstij.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas