Dabas aizsardzības pārvalde: Iežu un alu sienu skrāpēšana iznīcina dabas pieminekļus
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:49
  • LSM
  • 8

Dabas aizsardzības pārvalde: Iežu un alu sienu skrāpēšana iznīcina dabas pieminekļus

Dabas tūrisma sezonas izaicinājumi

Turpinoties aktīvai dabas tūrisma sezona, Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) saskaras ar nopietnām bažām par vides saglabāšanu. Lai gan daba piedāvā unikālas vietas un pieredzes, daži apmeklētāji izrāda nevērību pret tās dārgumiem, radot kaitējumu dabas pieminekļiem.

Skrāpējumu ietekme uz dabu

Dabas aizsardzības pārvalde ir novērojusi jaunu skrāpējumu parādīšanos iežos un uz alu sienām populāros tūrisma objektos. Šie skrāpējumi ne tikai ietekmē laukakmeņu estētisko vērtību, bet arī apdraud aizsargājamas sugas un biotopus, kas šajās vietās mitinās. Tādējādi sabojājas ne tikai dabas ainava, bet arī ekosistēmas līdzsvars.

Aicinājums saglabāt dabu

DAP aicina visus dabas apmeklētājus būt atbildīgiem un cienīt dabu. Skrāpējumu radīšana ir nelikumīga un ļoti kaitīga, un tās var radīt ilgtermiņa sekas, kas būs grūti novērst. Ikviens var sniegt ieguldījumu, rūpējoties par dabu un izvairoties no destruktīvām darbībām.

Kopīga atbildība par dabu

Lai saglabātu Latvijas dabu un tās unikālās vērtības, ir nepieciešama sabiedrības apziņa un iesaistīšanās. Dabas aizsardzības pārvalde mudina apmeklētājus dalīties ar šo informāciju un aktīvi aicināt citus respektēt dabu, nodrošinot, ka tās skaistums un ekosistēmas tiek saglabātas arī nākamajām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas