• 2024. gada 14. augusts 12:05
  • Delfi
  • 9

Jaunus dzīvokļus vairāk pērk cenu robežās līdz 150 tūkstošiem eiro

Tirgus aktivitāte uzlabojas

Šogad jauno mājokļu tirgus liecina par pozitīvām tendencēm, sniedzot cerības gan pircējiem, gan nekustamo īpašumu attīstītājiem. Saskaņā ar "Arco Real Estate" sniegtajiem datiem, darījumu skaits šā gada pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 2% salīdzinājumā ar 2023. gada otro pusgadu, un vēl iespaidīgāk - par 7% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu.

Pircēju izvēles tendences

Jaunāko pētījumu rezultāti liecina, ka pircēji arvien biežāk dod priekšroku dzīvokļiem ar cenu robežām līdz 150 tūkstošiem eiro. Šī tendence skaidrojama ar budžeta ierobežojumiem un mainīgajām dzīves dārdzībām, kas piespiež pircējus izvēlēties pieejamākus risinājumus. Šis segments kļūst aizvien pievilcīgāks jauno dzīvokļu tirgū.

Nozīmīgi attīstības virzieni

Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu, nekustamo īpašumu attīstītāji aktīvi strādā pie jaunu projektu īstenošanas, specializējoties dzīvokļos šajā cenu kategorijā. Tas nozīmē, ka tirgū tiek piedāvāti piemērotāki risinājumi jaunajām ģimenēm un jauniešiem, kas meklē kvalitatīvus un pieejamus mājokļus.

Nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā pozitīvās tendences un pieaugošo interesi par dzīvokļiem līdz 150 tūkstošiem eiro, eksperti prognozē, ka šī segmenta pieprasījums varētu saglabāties augsts arī turpmākajos gados. Turklāt, ņemot vērā ekonomiskos apstākļus, attīstītājiem būs jāizstrādā radošas pieejas, lai radītu pievilcīgus projektus šajā cenu kategorijā, kas spētu piesaistīt pircēju uzmanību un apmierinātu viņu vajadzības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas