• 2024. gada 6. septembris 05:55
  • LSM
  • 10

Liepājai izdodas saglabāt kruīzu kuģu interesi

Liepāja kļūst par jaunību kruīza galamērķi

Liepāja, Latvijas piekrastes pērle, pēdējos gados kļūst par arvien nozīmīgāku pieturvietu kruīza kuģiem. Šī krasta pilsēta ir veiksmīgi piesaistījusi kruīzu kompāniju interesi, kas pirms pandēmijas jau meklēja jaunas un neierastas pieturvietas Eiropā. Šis pieaugums ir saistīts ne tikai ar tūrisma attīstību, bet arī ģeopolitiskajiem apstākļiem, kas ir mainījuši kruīza maršrutus.

Ģeopolitiskie faktori un jauni maršruti

Svētku laiks, kad ceļotājiem bija pieejami tradicionālie maršruti uz Krievijas ziemeļu galvaspilsētu Sanktpēterburgu, ir beidzies. Pašreizējā ģeopolitiskā situācija ir izslēgusi šo populāro galamērķi, izsēdinot kruīzu kompānijas alternatīvu meklējumos. Tieši šajā kontekstā Liepāja ir izrādījusies pievilcīga izvēle, kas ne tikai piedāvā skatu uz Baltijas jūru, bet arī unikālu vēsturisko un kultūras mantojumu.

Kruīzu kuģu piestātnes un tūrisma piedāvājumi

Šobrīd Liepājā kruīzu kuģu piestātnēm tiek izmantots kravas termināls. Lai gan tas ir provizorisks risinājums, pilsēta aktīvi strādā pie tā, lai nākotnē uzlabotu infrastruktūru kruīzu kuģu uzņemšanai. Tūristiem Liepājā tiek piedāvāta bagāta programma, kas ietver apmeklējumus vecpilsētā un Karostā, kur atrodas iespaidīgas vēsturiskas vietas, kā arī unikāli arhitektūras pieminekļi.

Nākotnes perspektīvas

Kruīza kuģu interese par Liepāju turpina augt, un, ja pilsēta spēs attīstīt savu infrastruktūru un piedāvājumu, tā var kļūt par nozīmīgu spēlētāju Baltijas jūras kruīzu maršrutos. Liepājas piesātinātā kultūras un vēstures bagātība, kopā ar viesmīlību, noteikti ir faktori, kas piesaistīs vēl vairāk ceļotāju šajā unikālajā reģionā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas