Nākamgad Lielā talka notiks aprīļa pēdējā sestdienā
Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Nākamgad Lielā talka notiks aprīļa pēdējā sestdienā

Lielā talka 2024. gadā

Latvijā gada garumā ir daudz tradīciju, taču neapšaubāmi viena no vispopulārākajām un gaidītākajām ir Lielā talka. 2024. gadā šī labdarības akcija norisināsies 26. aprīlī, un tās dalībnieki tiek aicināti pievienoties, lai kopā sakārtotu mūsu dabu.

Vadmotīvs "Esam daba!"

Šī gada Lielās talkas vadmotīvs ir izcili simbolisks – “Esam daba!”. Saskaņā ar Lielās talkas starptautisko projektu vadītājas Aivas Rozenbergas teikto, šis temats mudina ikvienu no mums apzināties, cik svarīga ir daba un kāda loma tajā ir katram cilvēkam. Tā ir iespēja ikvienam izjust piederību un atbildību pret apkārtējo vidu.

Aicinājums dalībniekiem

Visi interesenti, kas vēlas piedalīties Lielajā talkā, ir aicināti pievienoties, jo šī akcija ir atvērta ikvienam – ģimenēm, draugu grupām un uzņēmumiem. Mērķis ir ne tikai sakopt dabu, bet arī veidot kopības sajūtu un veicināt sabiedrības apziņu par vides aizsardzību.

Par tradīciju un ietekmi

Lielā talka ir kļuvusi par nozīmīgu ikgadēju pasākumu, kas mobilizē tūkstošiem brīvprātīgo visā valstī. Šīs talkas laikā tiek savākti atkritumi un veikti dažādi vides uzlabošanas darbi, kas pozitīvi ietekmē Latvijas dabu un vidi. Talkas nereti vieno cilvēkus un stiprina sabiedrības saliedētību.

Secinājumi

Nākamās Lielās talkas gaidīšana noteikti rosinās diskusijas un iesaistīs plašu sabiedrību. "Esam daba!" ir ne tikai sauklis, bet arī aicinājums ikvienam apzināties, ka mūsu rīcība ietekmē apkārtējo vidi. Tādēļ šī ir lieliska iespēja uzņemties atbildību un aktīvi piedalīties patiesi nozīmīgā pasākumā. Kļūsim līdzi šajā vides glābšanas misijā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas