Otrdienas pēcpusdienā būs vairāk nokrišņu
Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Otrdienas pēcpusdienā būs vairāk nokrišņu

Otrdienas laika prognoze

Otrdien, 31. oktobrī, Latvijas teritorijā gaidāmi plaši lietus mākoņi, kas no rietumiem pakāpeniski virzīsies uz austrumiem. Sinoptiķi prognozē, ka lietus zona sasniegs Latviju ap pusdienas laiku, taču visvairāk nokrišņu sagaidāms pēcpusdienas un vakara stundās.

Detalizēta prognoze

Saskaņā ar jaunākajām laika prognozēm, pirmo lietus lāsu cilvēki varēs redzēt jau pusdienlaikā, bet варfaktori krasi pasliktināsies pēc plkst. 15:00. Nokrišņu daudzums var sasniegt 10-20 mm, bet vietām pat vairāk. Gaidāms, ka pēc vakara vairākas Latvijas pilsētas, tostarp Rīga, Liepāja un Daugavpils, saskarsies ar intensīvākiem lietiem.

Padomi iedzīvotājiem

Iedzīvotājiem ieteicams plānot savas aktivitātes, ņemot vērā gaidāmos laikapstākļus. Tiem, kas plāno doties ārpusē, būtu ieteicams paņemt līdzi lietussargus un uzvilkt ūdensizturīgas apavus. Tāpat ieteicams esi piesardzīgiem uz ceļiem, jo spēcīgā lietus dēļ var veidoties peļķes un pastiprināt bīstamību uz autoceļiem.

Nobeigums

Kopumā otrdienas laiks Latvijā nesīs vēsu un slapju vēju, kas ir īpaši raksturīgs rudens sezonā. Lietus ir nepieciešams, lai uzlabotu dabu un sagatavotu to ziemai, taču iedzīvotājiem jābūt gataviem saskarties ar īslaicīgiem, bet intensīviem laikapstākļiem. Sekojiet līdzi laika prognozēm un neaizmirstiet sagatavoties!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas