Reaģējot uz ģeopolitiskās situācijas drošības izaicinājumiem, nodibināta domnīca "Veselības aprūpes sistēmu noturība"Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 13:38
  • LA
  • 9

Reaģējot uz ģeopolitiskās situācijas drošības izaicinājumiem, nodibināta domnīca "Veselības aprūpes sistēmu noturība"

Jaunās domnīcas izveide

Šī gada oktobrī Latvijas sabiedrībā tika izveidota jauna domnīca ar nosaukumu “Veselības aprūpes sistēmu noturība”. Šis solis ir atbilde uz pieaugošajiem ģeopolitiskajiem izaicinājumiem, kas ietekmē valsts drošību un sabiedrības veselību. Domnīca tika dibināta ar mērķi stiprināt veselības aprūpes sistēmas ilgtspēju un noturību.

Mērķi un uzdevumi

Domnīcas primārais mērķis ir nodrošināt uz cilvēku centrētu, aptverošu un integrētu veselības aprūpes sistēmu. Tā paredz būtisku uzmanību veselības aprūpes un farmācijas nozares noturības stiprināšanai, kā arī spēju reaģēt uz ārējiem izaicinājumiem. Šāds pieejas modelis ir sevišķi svarīgs, ņemot vērā straujo pārmaiņu ritmu pasaulē un nepieciešamību pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Dibinātāju komanda

Domnīcas dibinātāji ir deviņas izcilas personības, kas pārstāv veselu spektru nozares – veselības aprūpes, aizsardzības un izglītības jomās. Šī spēcīgā komanda apvieno pieredzi un zināšanas, kas ir būtiskas, lai veidotu ilgtspējīgu un efektīvu veselības aprūpes modeli, kas spēj stāties pretī mūsdienu izaicinājumiem.

Nākotnes perspektīvas

“Veselības aprūpes sistēmu noturība” domnīca ir solis virzībā uz proaktīvu pieeju sabiedrības veselības un drošības stiprināšanai. Šī iniciatīva ne tikai atspoguļo Latvijā pieaugošo interesi par veselības aprūpes noturību, bet arī uzsver nepieciešamību integrēt dažādas nozares, lai radītu spēcīgu un efektīvu sistēmu, kas kalpotu visiem iedzīvotājiem. Ar šādu redzējumu un apņēmību Latvijas sabiedrība var cerēt uz ilgtspējīgu nākotni veselības aprūpē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas