«Uzgleznotā daba. Ziema» – gleznotājas Vijas Zariņas sajūtu ainavas aukstākajā gadalaikā
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 18:09
  • LSM
  • 6

«Uzgleznotā daba. Ziema» – gleznotājas Vijas Zariņas sajūtu ainavas aukstākajā gadalaikā

Personālizstādes atklāšana un mākslinieces vīzija

24. oktobrī Rīgā notika gleznotājas Vijas Zariņas personālizstādes "Uzgleznotā daba. Ziema" atklāšana, piesaistot gan mākslas mīļotāju, gan kritiķu uzmanību. Šī izstāde ir jauktas sajūtas par ziemas ainavām, ko Zariņa ir centusies uzgleznot ar īpašu uzmanību detaļām un emocijām. Māksliniece ir uzsvērusi, ka viņas mērķis ir radīt mākslu, kas spēj atspoguļot ne tikai to, ko redzam, bet arī to, ko jūtam, iegrimstot ziemas ainavās.

Gleznu tematikas un tehnika

Zariņa glezno ar eļļas krāsām uz audekla, radot dziļas un bagātīgas krāsas, kurās atspoguļojas ziemas skaistums un tā noslēpumainība. Viņas darbi atklāj sniegotās meža ainavas, sasalušus ūdeņus un miglas apvītos kalnus. Katrs audekls ir radīts ar mīlestību, un māksliniecei ir izdevies iedzīvināt sajūtas, kas rodas vērojot ziemas dabu. Zariņa ir apņēmības pilna uzgleznot neizstāstāmo, tādējādi aicinot skatītājus piedzīvot viņas radītās ainavas no jauna.

Apmeklētāju reakcijas

Izstādes atklāšanā apmeklētāji dalījās savās sajūtās par mākslinieces darbiem. “Tas ir kā atgriezties bērnībā, kad ziema likās bezgalīga un pilna brīnumu,” teica viena no skatītājām. Citas atsauksmes uzsvēra emocionālo piesarņojumu, ko rada gleznās attēlotās ainavas. Vairāki apmeklētāji izteica cerību, ka šī izstāde rosinās dziļāku interesi par mākslu un ziemas skaistumu.

Noslēgumā: Vijas Zariņas mākslas nākotne

"Uzgleznotā daba. Ziema" ir solīgs sākums Vijas Zariņas mākslinieciskajā ceļojumā, un izstāde noteikti liks domāt par to, kā daba, emocijas un māksla mijiedarbojas. Gaidām turpmākos mākslinieces darbus un ceram, ka viņa turpinās mūs pārsteigt ar jaunām niansem un sajūtām, kas saistās ar mūsu apkārtējo pasauli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas