Video: Otrā spilgtākā latvieša debija ACB: Jakoviča 18 punkti pret karalisko ''Real''Basketbols — Leģionāri
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Video: Otrā spilgtākā latvieša debija ACB: Jakoviča 18 punkti pret karalisko ''Real''

Video skaties šeit

Debija, kas paliks atmiņā

Šovakar Ingus Jakovičs, 31 gadu vecais latviešu aizsargs, veica savu debiju Spānijas ACB līgā, un tas notika ar grandiozu notikumu. Jakoviča pārstāvētā komanda, ''Leyma Coruna'', sensacionāli mājās ar 86:85 apspēlēja Madrides ''Real'', kas ir viens no spēcīgākajiem un prestižākajiem basketbola klubiem Eiropā.

Jakoviča sniegums debijā

Jakoviča sniegums debijas spēlē bija iespaidīgs – viņš guva 18 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles. Šāda veida veiksmīgs debitants sniegums noteikti nepaliks nepamanīts, un tas nodrošina Jakovičam vietu visu laiku izcilāko Latvijas basketbolistu debiju sarakstā.

Otro spilgtāko debiju vēsturē

Inga Jakoviča debija ACB līgā kļuvis par otro produktīvāko starp Latvijas basketbolistiem, kas aizvadījuši pirmās spēles Eiropas spēcīgākajā nacionālajā čempionātā. Šo rekordu joprojām tur rokās Dāvis Bertāns, kurš pirms desmit gadiem guva 24 punktus Vitorijas ''Baskonia'' sastāvā, taču viņa komanda tad zaudēja ''Barcelona'' ar 82:87.

Neparasta komandas uzvara

''Leyma Coruna'' uzvara pret ''Real'' noteikti ir vēsturisks brīdis ne tikai Jakovičam, bet arī visai komandai. Spēlētāju apņēmība un centīgums deva iespēju izrādīt, ka arī jaunpienācēji var sacensties ar lielākajiem. Šī spēle noteikti veicina komandas garu un motivāciju turpināt cīnīties pret visiem izaicinājumiem, kas gaida nākamajās spēlēs.

Kamēr turpinās cīņa

Kā redzams, Jakovičs soli pa solim pierāda, ka Latvijas basketbolisti spēj pacelt galvu arī starptautiskā mērogā. Mēs ar nepacietību gaidām viņa turpmākos sniegumus un ceram, ka viņš turpinās gūt panākumus Spānijas basketbola augstākajā līgā. Tās ir tikai pirmais solis ceļā uz iespējamu izcilo karjeru, un mēs visi ceram, ka viņš turpinās iedvesmot nākamās basketbolistu paaudzes!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas