Zelenskis: Tikai ASV zaļā gaisma uzaicinājumam NATO spēs ietekmēt atturīgo VācijuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Zelenskis: Tikai ASV zaļā gaisma uzaicinājumam NATO spēs ietekmēt atturīgo Vāciju

Zelenskis izsaka cerības par sabiedroto atbalstu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nesen pauda cerību, ka pēc ASV prezidenta vēlēšanām Rietumu sabiedrotie varētu pieņemt pozitīvāku nostāju par viņa izvirzīto "uzvaras plānu". Šis plāns ietver Ukrainas iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē, kas Zelenskim šķiet būtisks solis valsts drošības nodrošināšanā.

Vācijas atturība radījusī bažas

Tomēr Zelenskis atzina, ka vairākām nozīmīgām Rietumu valstīm, īpaši Vācijai, ir pretrunīgas attieksmes pret šo plānu. Vācija, kas tradicionāli bijusi piesardzīga attiecībā uz militārām saistībām ar Ukrainu, izrādījusi pretestību pret Ukrainas pievienošanos NATO, kas ir centrālais Zelenska priekšlikumā.

ASV ietekme uz Vācijas nostāju

Zelenskis uzsvēra, ka tikai ASV atbalsts un "zaļā gaisma" varētu pārliecināt atturīgās valstis, tostarp Vāciju, pieņemt pozitīvāku nostāju attiecībā uz Ukrainas iestāšanos NATO. Viņš norādīja, ka Amerikas Savienotajām Valstīm ir liela ietekme uz sabiedroto politiskajām nostājām, un uzsver, ka stratēģiskā sadarbība ir būtiska, lai nostiprinātu Ukrainas drošību.

Perspektīvas pārmaiņām

Zelenska izteikumi rada cerību, ka pēc amerikāņu vēlēšanām sabiedroto politiskā aina var mainīties, un Ukraina varētu gūt plašāku atbalstu no Rietumiem. Prezidents pauž optimismu par nākotni un ir apņēmies turpināt cīņu par Ukrainas drošību un suverenitāti, vienlaikus meklējot visus iespējamos veidus, kā iegūt nepieciešamo atbalstu no starptautiskajiem partneriem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas