• 2024. gada 4. septembris 14:51
  • TV3
  • 13

Ludzas novadā pie vīrieša atrod apreibinošas vielas, ieročus un munīciju

Valsts policijas operatīvie pasākumi Ludzas novadā

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas amatpersonas veica operatīvos pasākumus Ludzas novadā, konkrēti Rundēnu pagastā. Šo pasākumu laikā tika atklāts vīrietis, pie kura atradās apreibinošas vielas, ieroči un munīcija. Šīs darbības tika veiktas Valsts policijas centienu pastiprināt cīņu pret nelegālo narkotiku tirdzniecību un ieroču nelikumīgu apriti.

Atrastas marihuānas un citas nelegālās vielas

Pārbaudot vīrieša dzīvesvietu, policija konstatēja ne tikai marihuānu, bet arī citas nelegālas preces, kas ir saistītas ar apreibinošo vielu tirdzniecību. Šādi incidenti Latvijas reģionos kļūst aizvien aktuālāki, tādēļ Valsts policija ir apņēmusies strādāt pie to novēršanas, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību.

Aizturēšana un kriminālprocess

Saistībā ar šiem notikumiem, naktī uz trešdienu tika aizturēts 48 gadus vecs vīrietis. Policijas izmeklētāji ir uzsākuši kriminālprocesu, kas ietver gan apreibinošo vielu, gan ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu. Šī lieta tiks izmeklēta rūpīgi, lai noskaidrotu visus iespējamos faktus un saistību ar citiem likumpārkāpumiem.

Sabiedrības drošības uzlabošana

Valsts policija norāda, ka šāda veida operācijas ir nepieciešamas, lai mazinātu noziegumu skaitu un uzlabotu sabiedrības drošību visā valstī. Policijas centieni tiek virzīti uz sabiedrības izglītošanu un informēšanu par narkotiku bīstamību, kā arī ieroču nelikumīgas aprites sekām. Kaut arī Ludzas novads ir mazāks reģions, šādas situācijas liecina par nepieciešamību stiprināt likumsargājošās institūcijas darbību visā Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas