• 2024. gada 18. augusts 06:24
  • TV3
  • 16

Neparasto skatu foto "medības" ir sākušās! Daugavā ir pazemināts ūdens līmenis

Vairāk foto skaties šeit

Neparasto skatu foto "medības" sākas

Daugavā pie Kokneses, Pļaviņām, Aizkraukles un Jēkabpils novadiem ir uzsākušās neparasto skatu foto "medības". Šie reģioni ir ieguvuši īpašu uzmanību, pateicoties pazeminātajam ūdens līmenim, kas radījis iespēju iemūžināt unikālas ainavas un dabas skatus, kas parasti paliek slēpti zem ūdens.

Pazemināta Daugavas ūdens līmeņa iemesli

Saskaņā ar AS "Latvenergo" informāciju, ūdens līmenis Daugavā, īpaši Pļaviņu HES ūdenskrātuvē, ir pazemināts no 12. augusta līdz 27. septembrim. Šie pasākumi tiek veikti, lai veiktu hidrotehnisko būvju atjaunošanas darbus, kas ir būtiski priekš nākotnes infrastruktūras ilgtspējības.

Fotogrāfu aicinājums un iespējas

Šajā laikā fotogrāfiem un dabas mīļotājiem ir lieliska iespēja doties dabā un iemūžināt pārsteidzošos skatus, kas radīti ūdens zuduma rezultātā. Neparasti atklātā Daugava sniedz iespēju ieraudzīt un dokumentēt tās krastus un dabu, kas parasti paliek slēpta zem ūdens.

Secinājums

Kopumā, šis ir lielisks laiks, lai izpētītu Daugavu no jauna skatupunkta un dalītos ar neparastajiem atradumiem ar citiem. Aicinām ikvienu nebaidīties pievienoties "medībām" un izbaudīt dabas brīnumus, kamēr tas ir iespējams. Daba ir pilna ar pārsteigumiem, tikai jābūt gataviem tos ieraudzīt!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas