Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu ar Ukrainu tās sastāvāPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 23:15
  • NRA
  • 2

Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu ar Ukrainu tās sastāvā

Rinkēviča viedoklis par Putina ambīcijām

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, piedaloties drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference", pauda uzskatu, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu. Rinkēvičs norādīja, ka šāds plāns ir dziļi saistīts ar Ukrainu, jo bez tās iekļaušanas Krievijas impērijas atjaunošana nav iespējama.

Ukraina kā impērijas centrālais elements

Rinkēvičs uzsvēra, ka Putins redz Ukrainu kā būtisku sastāvdaļu savās ambīcijās. Valsts prezidents norādīja uz to, ka Krievijas ļaudis vēlas atjaunot savu lielvaras statusu, tomēr šādas ieceres ir saistītas ar agresīvu politiku un militāriem konfliktiem. Ukraina, pēc Rinkēviča teiktā, ir dinamiska un neatkarīga valsts, kuru Krievija vēlas kontrolēt.

Rīga kā forums aktuālām diskusijām

"Rīgas konference" kalpo kā platforma, kurā sanāk kopā vietējie un starptautiskie eksperti, politiķi un diplomāti, lai apspriestu aktuālos drošības jautājumus. Rinkēviča izteikumi ir simbolisks signāls, ka šī konference ir kritiska, lai saprastu un analizētu reģionālās un globālās drošības dinamikas. Diskusiju dalībnieki pievērsās arī citām svarīgām tēmām, kas saistītas ar drošību un stabilitāti Eiropā.

Aicinājums starptautiskai solidaritātei

Savā runā Rinkēvičs aicināja starptautisko kopienu palielināt atbalstu Ukrainai, lai mazinātu Krievijas agresiju un nodrošinātu stabilitāti reģionā. Viņš uzsvēra, ka tikai ar vienotu rīcību un solidaritāti var apstādināt imperiālos centienus, kas apdraud gan Ukrainu, gan visu Eiropu. Rinkēviča viedoklis saskan ar plašāko starptautiskās sabiedrības nostāju, kas nosoda Krievijas agresīvās darbības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas