Zelenskis: Krievija negrib atdot nozagto, bet mums ir jāpiespiež viņus to izdarītLatvijā
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 19:45
  • TV3
  • 4

Zelenskis: Krievija negrib atdot nozagto, bet mums ir jāpiespiež viņus to izdarīt

Krimas parlamentārais samits: globāla vienotība pret Krievijas agresiju

Ceturtdien Rīgā notika Krimas parlamentārais samits, kurā pulcējās delegācijas no gandrīz 50 pasaules valstīm. Šī sanāksme ir svarīgs solis, lai uzsvērtu starptautisko sabiedrību vienotību pret Krievijas agresīvo rīcību, kā arī meklētu risinājumus, lai atgūtu okupuotās teritorijas.

Zelenska uzsaukums starptautiskajai sabiedrībai

Ukrainas prezidents Volodymyrs Zelenskis sanāksmē norādīja, ka Krievija nevēlas atgriezt nozagtās teritorijas, tomēr ir jāizdara spiediens uz Maskavu, lai tā atzītu zaudējumus un ievērotu starptautiskās normas. "Mums ir jāpiespiež viņus to izdarīt," sacīja Zelenskis, norādot uz nepieciešamību pēc aktīvāka un efektīvāka starptautiskā atbalsta, lai aizsargātu Ukrainu.

Situācija frontē: bīstama un steidzama

Zelenska paziņojumi nāk laikā, kad situācija Ukrainas austrumu frontē ir bīstami smaga. Krievijas spēki turpina intensīvi bombardēt ukraiņu pozīcijas, un ukraiņu karavīri joprojām saskaras ar lieliem izaicinājumiem cīņā par savu valsti. Rietumu solītā palīdzība, kas ir ļoti nepieciešama, diemžēl sasniedz Ukrainu ļoti lēni.

Rietumu atbalsts: nepieciešama ātrāka rīcība

Sanāksmes galvenais mērķis ir nepieļaut starptautiskās sabiedrības atslābumu, jo Krievijas sabiedrotie, tostarp Baltkrievija, arvien aktīvāk sniedz atbalstu agresoram. Šāda situācija prasa no Rietumiem uzstāt uz neatliekamajiem pasākumiem, lai nodrošinātu efektīvu militāro un finansiālo palīdzību Ukrainai.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Krimas parlamentārais samits ir pierādījums tam, ka starptautiskā sabiedrība apņemta rīkoties un palīdzēt Ukrainai, taču, lai panāktu reālas izmaiņas, nepieciešams neatlaidīgs darbs un spiediens uz Krieviju. Tikai tā varam cerēt uz stabilāku un mierīgāku nākotni, kurā katra valsts var dzīvot neatkarīgi un droši.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas