Pusaudzim bēgšana no policijas beidzas ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiemKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 15. oktobris 21:41
  • VS
  • 4

Pusaudzim bēgšana no policijas beidzas ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem

```html

Incidenta apraksts

Rīgā pusaudzim bēgšana no policijas beigusies ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem, informē Valsts policija. 13.oktobrī, veicot satiksmes uzraudzību, policistu ekipāža pamanīja automašīnu "BMW", kuras vadītājs šķietami nebija piesprādzējies. Likumsargi, ieslēdzot speciālās skaņas un gaismas signālus, deva rīkojumu apturēt transportlīdzekli, taču "BMW" vadītājs strauji palielināja ātrumu un sāka bēgšanu.

Bēgšanas detaļas

Bēgšanas laikā autovadītājs vairākkārt pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu - vietā, kur atļautais ātrums ir 70 km/h, "BMW" vadītājs brauca ar 164 km/h. Turklāt viņš ignorēja luksofora aizliedzošo signālu. Pakaļdzīšanās laikā policija vairākkārt mēģināja likt autovadītājam apstāties, taču viņš turpināja ignorēt likumsargu prasības.

Policijas iejaukšanās

Lai nodrošinātu sabiedrisko drošību, tika piesaistīti Valsts policijas papildspēki. Turpinot kustību pa Zolitūdes ielu, likumsargi beidzot spēja apturēt bēgošo autovadītāju. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas policisti konstatēja, ka pie stūres atrodas 16 gadīgs jaunietis, kuram nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Jaunietis un viņa rīcība

Jaunietis paskaidroja, ka automašīnu esot paņēmis no vecākiem, kamēr viņi guļ, lai nogādātu paziņu mājās. Valsts policija par jaunieša pārgalvīgo rīcību kopumā sākusi 11 administratīvā pārkāpuma procesus. Tie ietver: vienu par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, vienu par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām, divus par agresīvu braukšanu, trīs par atļautā ātruma pārsniegšanu un četrus par luksofora aizliedzošā signāla neievērošanu. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas